2017. június 12., hétfő

Június elején a kert



Eléggé retrós kinézete van a kertünknek, valahogy ez jutott eszembe mikor hétvégén végigmentem.
A salátákat vegyesen ültettük, szépen ki is nőttek, csak győzzük megenni. Zöldborsó, fokhagyma, zöldbab, mindnek szép a sorja. A sóska és a cékla is szépen kinőtt, a répákat inkább ne is említsük.
A paprika és a paradicsom palánták már ki lettek ültetve, a tökök és az uborkák még a meggyfa alatt egy asztalon várják a sorukat, a héten őket is ki kell raknunk a kertben.
Az eperből tudtunk szedni egy kis tállal, hát nem egy elrakni való mennyiség, majd joghurttal megesszük. A cseresznyefa termését leszedtük, már ami maradt belőle. Egy része lefagyott, egy részét a seregély zabálta le, nekünk egy kis ládával maradt amiből hétvégén 16 üveg befőttet tudtam elrakni. Ennek is örülünk :) Ami most szedhető lesz az a ribizli, már szépen piroslik.
A baromfi udvar melletti komposztot felszámoltuk, egy részét mi szórtuk szét de a nagy részét szétosztogattuk, most a kert hátsó részében alakítottunk ki egy új helyet neki, ide hordjuk ki a kecskék alól a trágyát.










Manó cica lekísért a kert végéig, édesen bandukolt mögöttem, biztos azt hitte kap valami finomat :) A kertvégi szomszédoknál éppen kint voltak a barik, nagyon cukik. Már a kicsik is szépen megnőttek, jó kis bundájuk lett.












1 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Olyan békebeli kerthangulatot hoztak a fotóid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...